Materialen voor de Barbecue

BBQ koopgids en klein gereedschap

Aanmaken, hout en houtskool

Test: Outdoorchef easy charcoal 570

Test: Weber CharQ

Het Barbecue Forum

Barbecue voor dummies

Voorbereiding voor de BBQ

Hoe te grillen: Fouten en oplossingen

Recepten op rij

Dagboek van een Roker: 2010 / 08/'09 / 2007 / 2006

Big Green Egg Winterpagina

Minder verse pagina's

Zeven gangen op Vlieland
Winterbarbecue
Reisverslag: Oekra´ne
BBQ en Studentenfeesten
Doorklikpagina
Brieven van vage kennissen
Definities
De Geschiedenis van de Barbecue
Recipes in English
Domme vragen
Vlees en rook

Jeroens Cateringbedrijf

Deze site gespiegeld op het Kookvuur

Jeroens emailadres

De eerste 8 jaar heeft hier een inleiding gestaan over hoe intensief ik bezig was met BBQ, dat ik al in februari begon.

Kort gezegd: Zwaar achterhaald.

Ik laat hieronder nog steeds een heel oud fotootje uit 2000 staan waar ik in de sneeuw sta te barbecueen. Maaarrrr.....

Hoezo, Koud?

December 2009 hebben m'n Big Green Eggs tenminste 6 keer staan roken en 2010 begon met een nachtelijke barbecue bij - 8 graden celsius met meer dan 20 deelnemers!

Wat is er veranderd?

Ik ben niet meer alleen in m'n afwijking, er is een forum, een eigen bedrijf dat samenwerkt met andere BBQ-profs en sinds begin 2009 een echte Nederlandse Barbecue Stichting.

Wordt het misschien tijd om deze pagina flink op de schop te nemen om bij te blijven met al die mooie blogs en vormgegeven thuispagina's?

Nee, want het gaat me nog steed om inhoud, daarom zullen alle wijzigingen die je terugvindt voortkomen uit mijn voortschrijdende ervaring met buitenkoken en echte barbecue (Dat klinkt als een belofte).

Terug naar het programma:

Wat is het nut van dat geneuzel over BBQ?

Jeroens op de Barbecue en Houtskool geroosterde webzijde geeft je tips en recepten voor de beginnende barbecuer. Vanaf juni 2007 heb ik een reeks pagina's geplaatst, die je stap voor stap helpen te worden zoals ik:
een barbecue-fanaat
Onderwerpen die aan bod komen zijn het kopen van een geschikte BBQ tot het temperen van een te heet vuur.

Een reeks andere pagina's vertelt je hoeveel plezier wij elk jaar beleven aan de grote en kleine barbecue-feesten. Wij zitten zelf het liefst in de tuin, maar op het balkon wordt het gebrek aan tuin over het algemeen goed gemaakt door een overschot aan uitzicht.

Hoe het is begonnen

De echte barbecuemanie begon voor ons in Groningen in het voorjaar van 1996.

De voorgaande jaren hadden we een aantal grote barbecues op studentenfeesten georganiseerd.
Het ging er eerlijk gezegd wat amateuristisch aan toe.
Daarmee bedoel ik een gat in de grond en een omgekeerd winkelwagentje erover. Later werkten we zelfs met een slagersbarbecue op gas.

Met bij elkaar gesprokkelde bakstenen en met de hand gemengd cement hebben we die lente een grote stenen barbecue gebouwd.

baksteen Nadat die barbecue was gebouwd, is deze eigenlijk 2 maanden niet meer uitgeweest, behalve om er zo nu en dan een paar aslagen uit te scheppen.
Ik weet niet meer hoe het de rest verging, maar ik ben die zomer flink zwaarder geworden.

In 1997 kwam er een stalen zelfbouw barbecue bij en in 1999 kocht ik mijn eerste Weber.

Op het balkon is ook niet verkeerd Op een regenachtige dag in 2000 besloot ik om via een webpagina mijn ervaringen te delen met de wereld. Sindsdien heb ik verteld over Barbecue op Schiermonnikoog en Vlieland, in Groningen en Oekraine.

Barbecue.selwerd.nl is een goedlopende webzijde geworden en daar verbaas ik me dagelijks over.

Sinds 2006 vertel ik over warm roken en bbq wedstrijden in een soort Weblog .
Die pagina is het voortschrijdende verhaal over mijn fascinatie voor buitenkoken en roken. Wederom heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

BBQpaleis Eind 2007 heb ik een bedrijfje opgericht: Het Kookvuur, waarmee ik slow & low eten wil verkopen, zowel in de bereiding als in de producten.

In diezelfde periode kreeg ik mijn eerste Big Green Egg, een barbecue die een belangrijke rol in mijn (professionele) leven is gaan spelen.

Ondertussen heb ik 4 Eggs en kan me het leven niet meer voorstellen zonder tenminste 80 keer per jaar buitenkoken.

Mijn dank gaat uit naar al die vrienden en kennissen die foto's en verhalen sturen van barbecue's overal ter wereld, zoals Australie, Chile en Nepal.

[Kijk eens Jeroen, hier zijn we aan barbecuen met de locals, het was overigens niet te vreten.]

Ergens in Rotterdam val ik soms lachend van mijn stoel.... (en dankzij de bbq dreunt dat flink door bij de onderburen)

eXTReMe Tracker